BLOG

Blog o nalezení radosti v maličkostech, užívání si každodenního života a pozitivním přístupu k životu

Podzim – období plic a tlustého střeva

Období podzimu je spojeno s obdobím plic a tlustého střeva, které nastupuje od 15.9. až 14.11. V tomto období se tyto orgány přirozeně čistí a tak jakoby náhodou na povrch vystupují naše nezpracované emocionální...

Nesnáším loučení

„Mami, aspoň o tom můžeš napsat nový článek – Nesnáším loučení“, říká mi dcera, zatím co ji objímám, a po tvářích se mi kutálí slzy jako hrachy. Snažím se smát, přestože mi...

Lépe vidíme něco na druhých než na sobě

Je snadnější něco vidět na druhém než na sobě. Proto potkáváme druhé lidi, kteří nám zrcadlí to, na čem máme zapracovat. Znáte princip zrcadla? Zrcadlo nemůže nikdy ukazovat jiný odraz než náš vlastní....

Dokážete všechno strávit?

Od 15.7 do 14.9 máme období žaludku, slinivky a sleziny. Tyto orgány nám ukazují, jak umíme trávit vše, co prožíváme. Jestli umíme přijmout každou situaci jako prospěšnou pro sebe. I když zatím nevíme,...

Páchači dobra

Když někdo váš blízký onemocní nebo má nějaké potíže, co děláte? Začnete ho litovat, že příčinou jeho potíží je něco „tam venku“? Třeba dědičnost, špatná práce, divná doba, problematický partner…  A víte,...

Litovat nebo soucítit?

Litovat nebo soucítit? Jaký je v tom rozdíl? Když někoho litujeme, vysíláme pocit, že to, co se mu děje, je negativní a zlé, a utvrzujeme ho v tom. Pokud s druhými soucítíme, vidíme, že lekce,...

Polévka je grunt

Díky polévce dostaneme do těla nejen živiny, ale i více vody. V létě nás osvěží lehké, zeleninové polévky, a v zimě zahřejí hutnější, třeba luštěninové. „Polévka je grunt, kdo jí nejí, bude špunt,“ říkávala...

Období srdce a tenkého střeva

Od 15.5. do 14.7. nám začíná období srdce a tenkého střeva. Srdce a cévní systém jsou v dnešní době nejvíce zatěžovány. Právě v tomto období je nejvíce ohroženo naše srdce a jeho párový orgán tenké střevo,...

Vařím ráda pod parou

K alkoholu nemám příliš kladný vztah, přesto ráda vařím pod párou. Abyste tomu dobře rozuměli, mluvím o vaření v parním hrnci. Když jsem před pár léty začala se změnou svého stravování, zařadila jsem...

Snídaně jako radost do nového dne

Kdysi jsem snídani odbývala. Moje běžné ráno vypadalo tak, že jsem pobíhala po bytě a zatímco jsem se oblékala, malovala a chystala dětem svačiny, něco jsem jen tak ukusovala. Nebo jsem nesnídala vůbec....