Už ve škole jsme se učili, že rostliny jsou zelené díky chlorofylu a že se zázračným způsobem „živí“ sluncem. Stejně jako sluneční paprsky i chlorofyl je pro nás velmi důležitý. Naše stravovací návyky nám ale dopřávají mnohem méně zelené barvy, než bychom potřebovali.
Ruku na strdce, kdy naposledy jste si dali něco zeleného? A nemyslím tím teď pepermintový likér.
Častá příčina všech onemocnění je překyselení, a právě tady nám může „zelená krev rostlin“ velmi pomoct. Chlorophyl o kterém budu mluvit a s kterým mám zkušenosti Liquid Chlorophyll je získáván z mladých lístků vojtěšky. Je zbaven vitamínu K, proto ho mohou i lidé, kteří berou léky na ředění krve.
Její kořenový systém dosahuje až do hloubky 15 m, tedy tam, kde ještě není půda příliš znečištěná chemikáliemi a zemědělskou výrobou a najde tam více cenných látek.
✅Liquid Chlorophyll má spoustu velmi dobrých účinků, ale tím nejdůležitějším účinkem je jeho schopnost NEUTRALIZACE a DETOXIKACE.
✅Pomáhá nám tělo odkyselit, tedy uvést do rovnováhy, protože je silně zásaditý. V dnešní době díky konzumaci kyselinotvorné stravy (maso, bílá mouka, cukr, chemie ve stravě), ale i znečištěnému životnímu prostředí nebo větší míře stresu je spousta lidí překyselených.
V překyseleném těle se množí bakterie, viry, kvasinky, takže daleko častěji překyselený člověk onemocní běžným nachlazením.
✅Dalším prokazatelným účinkem chlorofylu je jeho detoxikační účinek. Zbavuje tělo usazenin vzniklých špatným trávením, nevhodnou stravou, konzervantu a chemických látek.
✅Čistí všechny tělní tekutiny, krev, krevní plazmu a pomáhá z těla odstranit všechny toxiny rozpustné ve vodě.
✅Alkalizuje činnost střev, takže podporuje trávení a vyprazdňování a harmonizuje střevní mikroflóru.
✅Má protizánětlivé a antibakteriální působení
✅Účinný při zánětech dásní, aftech, k lepšímu hojení po vytržení zubů, zánětech v dutině ústní – několikrát denně vyplachovat nebo potírat.
✅Pomáhá také při bolestech krku, podpůrná léčba při angínách, několikrát denně kloktat.
✅Při problémech na kůži, nehojícími se nebo mokvajícími se ranami, popáleninami nebo dokonce bércovými vředy – několikrát denně rány postříkávat nebo na noc namočit namočený tampon a ovázat.
Ne nadarmo se mu říká ZELENÝ ZÁZRAK. Považuji ho za základ, který by doma neměl chybět. Užívá se jednoduše – 3-5 lžiček se rozpustí v 1,5 l vody a popíjí během dne. Barva je zelená a chutná po mátě.
Chlorofyl zmírňuje pocit hladu. Podle studie,(září 2013), dvacet žen s nadváhou konzumovalo během jednoho týdne dvakrát denně jídlo s obsahem chlorofylu, jednou denně jídlo bez chlorofylu. Konstatovali, že po konzumaci jídla s obsahem chlorofylu byly méně hladové a jejich hladina cukru v krvi byla stabilnější. Podle zkušeností je možné pomocí chlorofylu snížit pocit hladu a podpořit tak hubnutí.
Čistí a odstraňuje zápach. Chlorofyl je vynikající vnitřní „deodorant“ ať už se jedná o tělesný pach, nebo o inkontinenci. Tuto vlastnost chlorofylu zkoumali v domově důchodců u 62 pacientů. Dotyční lidé konstatovali, že se u nich zmírnily příznaky zácpy a také snížila tvorba plynů ve střevech.
Urychluje hojení ran a regeneraci. Účinek chlorofylu podporující hojení ran, který zkoumali již před 100 lety na Butlerově Univerzitě, potvrdily i nejnovější studie.
Je výrazný přírodní detoxikační prostředek. Vedle detoxikaci střev zabraňuje chlorofyl vstřebávání těžkých kovů a studie dokázala, že má stejný účinek i v případě některých rakovinotvorných látek.
Pečené maso, jídla připravované ve velkém množství oleje obsahují chemické sloučeniny (např. Akrylamid), které mohou poškozovat tkáň tlustého střeva, vytvářejíc tak prostor pro vznik rakoviny. Zkoumání tkáně tlustého střeva u lidí konzumujících současně i chlorofyl ukázalo, že ve srovnání s tkání u lidí, kteří chlorofyl nekonzumovali, k poškození tkáně nedošlo.
Supersilný antioxidant! Chlorofyl chrání buňky před oxidačním poškozením, před škodlivými účinky volných radikálů.
Je schopen zastavit růst plísní Candida albicans. Jelikož 60-70% obyvatel je infikováno, tento účinek chlorofylu má obrovský význam.
Má antibakteriální účinek. Tradiční léčitelství už dávno využívá chlorofyl při infekčních onemocněních a zkušenosti hovoří o tom, že chlorofyl odstraňuje otoky a zarudnutí provázející zánět.
Pomáhá lidem trpícím anémií. Chlorofyl získaný z řas a vojtěšky je vynikajícím zdrojem snadno se vstřebávajícího železa.
Má příznivý vliv na trávení a dobíjí organizmus energií. Vedle mnoha pozitivních fyziologických účinků chlorofyl alkalizuje, dále bohatě zásobuje náš organismus vitamíny a minerálními látkami.
Chlorofyl je nazýván také zelenou krví nebo krví rostlin, protože jeho molekulová struktura je velmi podobná struktuře krevního barviva hemoglobinu.
Vyzkoušet můžete TADY >>